Vem är jag

Skaffade min första flatcoated 1983 och började träna apportering då, efter de ha det funnits 5 flattar till innan jag skaffade min första labrador. Jag lärde mig otroligt mycket på mina flattar och som jag tagit med mig i min egen träning och på alla kurser. Brave som jag förde upp i elit klass och startade på B- proven. Jag  tävlade på labbemästerskapet och olika Mocktrail flera gånger. Sedan kom Searover Pims Pirate " Pirat" som förde upp i Elit-klass på B-prov och med honom startade jag även i Finland och Norge och han blev Nordisk Jaktchampion "NORDCH". Startade honom även på" IWT "Internationel Working-Test i Finland och vi har även startat på många A-prov.  Nu har jag Stitch, Kvittra och Adele, Stitch är i Elitklass och honom har jag också startat på IWT med att lag. Den tävlingen gick för första gången Sverige och vårat lag fick hade en fantastiskt helg med mycket bra laganda och pep av varandra.  Kvittra ska starta i öppenklass och Adele kommer starta i nybörjarklass snart. Vi apporterar på jakter och därifrån förstår jag vad vi alla behöver träna på när det gäller våra apporteringskurser och att ha en bra kommunikation med våra hundar. Föder även upp jaktlabradorer under kennelnamnet Topgrade och det jag tänker mycket på då är temperament, friska hundar och hundar som vill jobba och har mycket vilja att vara till lags med sin ägare/förare. 

 Mina kurser:

När det gäller mina kurser vill verkligen att förare och hund ska bli ett bra team som jobbar tillsammans och inte motarbetar varandra. Att man har en bra relation  att man kan läsa av sin hund och hjälpa den att göra rätt i träningen. Inte jämföra sig med andra ekipage eller andra hundar man har haft. Vad har jag i snöret och hur ska jag kunna utveckla och jobba med min hund. Det är en svår balansgång och det medför mycket träning,  för det är då jag lär känna min hund och vi kan utvecklas tillsammans.